Op 14 december 2020 was de persconferentie en daarbij zijn forse beperkingen afgekondigd. Volgens de branchevereniging ABHB worden trimsalons als essentieel gezien en mogen daarom open blijven. Daarnaast zijn wij geen winkel, maar een dienstverlenend bedrijf en wij vallen niet onder de contactberoepen.

Helaas heeft de overheid op 22 december 2020 en de gemeente Hoeksche Waard op 23 december 2020 besloten, dat de trimsalons toch per direct dicht moeten. Aangezien wij als publieke plaats worden aangeduid, moeten wij helaas onze deuren tot 19 januari 2021 sluiten.

Desondanks heeft Hondentrimland haar maatregelen aangescherpt.

 • De trimsalon is per direct gesloten voor klanten en publiek. De deur zit daarom op slot en wordt daardoor ook geen publieke plaats.
 • Het brengen en halen van de hond vindt uitsluitend buiten de trimsalon plaats. Zo ontstaat er geen contact tussen de hondeneigenaar en trimmer.
 • Alleen de honden zijn in de afgesloten trimsalon aanwezig; het is echt niet meer mogelijk tijdens de trimbehandeling erbij te blijven.
 • Nog steeds geldt helaas geen handen schudden. Hoe onpersoonlijk ik het ook vind.
 • Ik werk uitsluitend op afspraak; nieuwe afspraken maak ik alleen nog telefonisch of via whatsapp.
 • Het betalen van de trimbeurt gaat (voorlopig) alleen via een betaalverzoek. Bij het ophalen van de hond ontvang je een tikkie en dient direct bij het verlaten van de trimsalon betaald te zijn. Mocht het via een betaalverzoek niet lukken, dan graag contant geld in een enveloppe. 
 • In de trimsalon was ik regelmatig mijn handen en wordt alles extra gedesinfecteerd.
 • Mocht je de verschijnselen van het Coronavirus hebben, dan verzoek ik telefonisch contact met mij op te nemen op 06-12551814.

Wat betreft het Hondentrimland Coronavirus protocol verwijs ik ook naar de richtlijnen, maatregelen en de actuele informatie van gemeente Hoeksche Waard, RIVM en Rijksoverheid.


2 reacties

Sjaak baak · december 25, 2020 op 1:02 pm

Dat dit voor vele het einde zal betekenen
En dat er vele dieren nu het heel zwaar zal gaan krijgen
Er zijn vele met vacht problemen
En dan heb ik het nog niet over de nagels
Die door groeien met GEVOLGEN dat de nagels in de huid gaat groeien
DIT ALLES IS DIEREN MISHANDELDELING
IK SNAP DE OVERHEID ECHT NIET MEER

  Saskia Angenent-Degens · december 28, 2020 op 10:21 am

  Beste heer Baak, wij als trimmers snappen het ook niet. Inderdaad vreselijk voor de honden. Inmiddels zijn er diverse acties op touw gezet en we hopen dat de overheid tot inkeer komt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *