VANAF WELKE LEEFTIJD MOET IK MIJN HOND BRENGEN VOOR EEN TRIMBEURT?

Het liefst vanaf 3 maanden voor de puppy-socialisatie. Op een speelse manier kennismaken en vertrouwd laten raken met de trimsalon.

MIJN HOND HEEFT KORTE HAREN, MOET HIJ DAN TOCH NAAR DE TRIMSALON?

Jouw hond hoeft inderdaad niet getrimd te worden, maar een lekkere was- en borstelbeurt doet de vacht en de doorbloeding van de huid altijd erg goed én jouw hond ruikt weer heerlijk. Dit mag zo vaak als je wilt.

MOET MIJN HOND IN DE WINTER OOK NAAR DE TRIMSALON?

Jazeker! Om te voorkomen dat de vacht gaat klitten of zelfs vervilten. Wel kun je ervoor kiezen om de vacht iets langer te laten, maar dan moet je zelf wel goed de vacht bijhouden om klitten te voorkomen.

DOET HET PIJN ALS MIJN HOND GEPLUKT WORDT?

Ik pluk jouw hond alleen als de vacht plukrijp is. Dit houdt in dat de bovenvacht dood is en los zit. Vaak vindt jouw hond het zelfs fijn als hij ontdaan wordt van de oude vacht.

MIJN HOND IS ZO MOE NA DE TRIMBEURT IS DAT NORMAAL?

Absoluut! Een trimbeurt is heel inspannend voor jouw hond. Dus ga geen lange wandeling maken deze dag.

MAG MIJN HOND WEL ZO VAAK GEWASSEN WORDEN?

Jazeker! Dat kan geen kwaad, omdat ik uitsluitend met exclusieve, professionele verzorgingsproducten werk die bij de vachtsoort passen. Zelfs in gevallen van allergie gebruik ik speciale producten voor de gevoelige huid.

MENSEN ZEGGEN DAT MIJN HOND NIET NAAR DE TRIMSALON HOEFT, DAT IS NERGENS VOOR NODIG, IS DAT WAAR?

Niks moet, maar er is niets mis met een heerlijk opgefriste viervoeten die weer mooi glimt en heerlijk ruikt.

HOE LANG DUURT EEN TRIMBEURT?

Dit hangt af van het ras, vachtsoort en de grootte van jouw hond, maar gemiddeld duurt het ongeveer 3 uur.

MAG IK TIJDENS DE TRIMBEURT ERBIJ BLIJVEN?

Ja natuurlijk mag dat! Als jouw hond dat rustiger maakt of je voelt je er zelf prettig bij, dan ben je van harte welkom.

ALS IK TIJDENS DE TRIMBEURT NIET ERBIJ BLIJF WANNEER MAG IK DAN MIJN HOND WEER OPHALEN?

Pas als je een belletje of een berichtje krijgt, mag je jouw hond weer ophalen. Wil of moet je toch eerder komen, dan zal de hond het geluid van bijvoorbeeld jouw auto, stem of voetstappen al heel snel herkennen. In veel gevallen moet ik dan de behandeling staken, omdat het een gevaar voor jouw hond kan opleveren. Hij wil dan natuurlijk heel graag terug naar zijn baasje!

ZIJN JULLIE OOK IN HET WEEKEND OF ‘S AVONDS BEREIKBAAR?

In principe niet, maar in bijzondere gevallen maak ik een uitzondering. Dan kan het alleen ’s avonds of op zaterdag. Ik werk uitsluitend op afspraak. Alleen op zon- en feestdagen ben ik echt gesloten.

IK WIL ALLEEN DE NAGELS LATEN KNIPPEN VAN MIJN HOND, KAN DAT?

Jazeker! Daar hoef je niet voor naar de dierenarts. Dat doe ik heel graag voor je. Lees meer daarover op nagels knippen van je hond.