De komende dagen wordt het heel erg warm. Kijk daarom goed uit met jouw hond. De warmte kan namelijk gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw trouwe viervoeter. Net als mensen reageren honden allemaal verschillend op warm weer. Waar moet je op letten en wat kun je doen om te voorkomen dat jouw hond oververhit raakt.

Hier een aantal tips!

Oververhitting

Houd goed in de gaten of jouw hond niet oververhit raakt als het buiten warm is. In tegenstelling tot mensen hebben honden nauwelijks zweetklieren. Honden raken hun warmte alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Als je hond veel hijgt, dan kun je ervan uitgaan dat hij het warm heeft. Net als bij mensen lopen vooral ouderen een groot risico op oververhitting. Beter voorkomen dan genezen, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen.

Afkoelen

Laat je hond niet direct in de zon lopen. Maak geen lange wandeling. Wandel of fiets niet met je hond op het heetst van de dag, maar aan het begin of einde van de dag. Asfalt en zand kunnen heel warm worden. Op gras is het prettiger voor jouw hond. Zorg voor schaduwplekken en ruimschoots vers drinkwater. Ben je samen met jouw hond onderweg, dan heeft Hondentrimland handige drinkflessen van Aqua Dog te koop. Zo ben je altijd en overal voorzien van schoon water. Een groot voordeel is dat de fles niet lekt! 

En natuurlijk als jouw hond van zwemmen houdt, laat hem dit dan doen. Let er wel op dat je hond niet overal welkom is en kijk uit met de kwaliteit van het zwemwater. Check dit dus van tevoren. Verder zijn er ook speciale koelteproducten te koop, zoals een koeltematje en koelte-halsband. 

Hond in de auto, tent of caravan

Er wordt enorm veel over geschreven, gezegd en gedaan, maar laat je hond NOOIT alleen achter in de auto, tent of caravan. De temperatuur kan heel snel oplopen en zelfs een schaduwplek en open ramen voorkomen niet dat jouw hond uitdroogt. Na 10 minuten kan het al fataal zijn!

Let op

Bij honden met een dunne vacht is de kans op verbranding erg groot. Je kunt het beste de dunbehaarde plekken met zonnebrandcrème insmeren.

Geïnteresseerd in de drinkfles?

Als je interesse hebt in de Aqua Dog stuur dan een e-mail naar hondentrimland@gmail.com.

Nu 10% zomerkorting op de drinkfles !


2 reacties

Natalie · augustus 21, 2019 op 8:50 am

Voor onze oude herdershond is het warme weer een zware beproeving. Ze komt de tuin niet uit en ligt de hele dag versuft in de schaduw. We hebben dit jaar een kinderzwembad gekocht. Poedelen in het water vindt ze heerlijk en wij hoeven ons geen zorgen te maken over besmet water.

    Saskia Angenent-Degens · augustus 24, 2019 op 8:03 am

    Dat is heel sneu, maar fijn dat ze toch in het water kan. De komende dagen wordt het weer heel warm. Dus houdt ze goed in de gaten en biedt veel verkoeling aan. Veel plezier.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *