Er zijn veel bijzondere verhalen over honden, maar ik had nog niet eerder gehoord over een hond die een ‘echt’ teamlid is van een watersportschool. Althans een watersportschool waar ze waterskiën, wakeboarden en suppen. Leuk en lekker sportief, maar het komt niet vaak voor dat een hond tussen de waterski’s, suppen, et cetera vertoeft. Daar wilde ik natuurlijk meer over weten. Dus hop naar Dordrecht voor een fotosessie van deze unieke en lieve hond en een interview met het gezellige sportieve baasje.

Hoe heet deze lieverd?
“Mozart! Natuurlijk wisten wij al een tijdje dat onze lieve viervoeter zou komen. Dit afwachten ging gepaard met eindeloze brainstorm sessies om een gepaste naam te vinden. De naam moest ergens de lach opwekken en lekker te roepen zijn. Zo is na eindeloos wikken en wegen de naam Mozart ontstaan. Inmiddels is hij 18 maanden.”

Hoe is Mozart bij een waterskischool terechtgekomen?
“Een hond is een allemansvriend, iemand die aanvoelt of je vrolijk, verdrietig of angstig bent. Dit is perfect voor een van onze diensten. Binnen de watersportschool organiseren wij namelijk ook zomerkampen. Tijdens deze zomerkampen komt wekelijks een nieuwe groep met deelnemers in een leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Binnen de doelgroep speelt natuurlijk van alles. En heimwee is een veel voorkomend fenomeen binnen zomerkampen. Mozart is voor deze kinderen echt een rots in de branding, iets waar ze even hun aandacht op kunnen vestigen en troost vinden. Natuurlijk is dit niet alles wat Mozart voor onze deelnemers doet. Een vrolijke viervoeter die onvermoeid stokken terugbrengt. Een spring in het veld die op de vrije momenten bij werkelijk elk kind een lach op het gezicht brengt. Kortom: een groot voordeel voor de waterskischool én de kinderen.”

Maakt Mozart ook deel uit van het Board Academy team en wat is zijn rol als teamlid? 
“Mozart maakt zeker deel uit van het Board Academy team. Hij kent zelfs een dubbelrol. Binnen het team van de zomerkampen functioneert hij echt ter ondersteuning van het team. Hij troost kinderen, maakt kinderen aan het lachen en zorgt voor extra pauze bij de instructeurs tijdens het rondje uitlaten. Maar naast de zomerkampen periode is Mozart ook de mascotte van de wakeboardschool. Veel vaste gasten zijn inmiddels gewend aan de enthousiaste begroeting van onze trouwe viervoeter.”

Waren jullie speciaal op zoek naar een hond die een ‘handje’ kon helpen bij Board Academy?
“Grappig genoeg zou je dat wel denken aan de hand van de eerder gegeven antwoorden. De hond is in principe van mijn ouders of nog beter gezegd van mijn moeder, maar we delen hem. Tijdens de coronaperiode kwam mijn moeder thuis te werken, net zoals velen in het bedrijfsleven. Deze eenzame uren op ‘kantoor’ moesten opgefleurd worden door dit nieuwste familielid. Dus ja, we hebben een soort co-ouderschap voor Mozart haha.”

Hebben jullie bewust voor dit ras gekozen?
“Er is zeker heel bewust voor een bepaald ras gekozen, namelijk een Goldendoodle. Helaas of misschien wel beter gezegd gelukkig bleek Mozart net zo eigenwijs als de rest van ons gezin en werd het alles behalve een Goldendoodle. Ondanks dat Mo (zijn koosnaampje) niet is geworden wat we vooraf hadden bedacht, is zijn karakter perfect voor op de watersportschool. Hij is onwijs leergierig en werkt graag voor zijn baasje. Dit is wel een van de succeseisen om een hond permanent in een groep met kinderen vrij te laten.”

Gaat hij wel eens mee op een waterski of sup?
“Ondanks dat Mo echt geen waterliefhebber is, gaat hij wel geregeld mee op de sup. Doordat hij niet van water houdt, blijft hij heel rustig op de plank liggen en wacht relaxt af tot we weer bij de kant zijn.”

Wat betekent hij voor jullie bij Board Academy, maar ook binnen het gezin (en dan bedoel ik bij je ouders)? 
“Mozart is op de watersportschool één van de teamleden en binnen het gezin één van de familieleden. De kinderen thuis maken wel eens de grap dat er beter voor de hond wordt gezorgd dan pa en ma ooit voor ons deden.”

Wat maakt Mozart zo speciaal?
“Ik denk dat elke hondenliefhebber zijn eigen hond het leukst en heel speciaal vindt. Maar Mozart is er echt een ster in om je als baasje gevleid te voelen. Kom je thuis van de boodschappen krijg je een ontvangst alsof je maanden weg bent geweest.”

Ongetwijfeld heb je leuke anekdotes over Mozart?
“Als Mo er even geen zin in heeft, gaat meneer op zijn rug liggen en verroert echt géén poot meer. Je kan dan op je kop gaan staan, maar dan zie je hem denken: ‘bekijk het maar!’ Met de welbekende puppy ogen blijft hij dan net zo lang liggen tot je hem optilt.”

Evert, enorm bedankt voor het leuke interview en het delen van dit bijzondere en mooie verhaal.

Dit artikel is ook op de website van Onze Hond gepubliceerd.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *