Het is dinsdag 27 oktober 2020. Een piepklein wit bolletje wol wandelt de trimsalon binnen. Hij kijkt eerst wat onzeker en onderzoekend om zich heen, maar begint al snel de trimruimte te verkennen. Hier & daar liggen snoepjes en die weet hij snel te vinden. Geweldig! Het is zijn eerste keer bij mij in de salon, een puppy-wenafspraak. En ’t verloopt heel goed.

Na het bezoek aan de trimsalon vroegen zijn baasjes of ik een fotosessie van Sky wilde maken, omdat zij een dierbare herinnering aan zijn puppytijd wilden. Zo gezegd zo gedaan.
We gingen op pad in Mijnsheerenland en tijdens deze fotoshoot-wandeling raakte ik in gesprek met de baasjes over Sky. En zo vertelde zij mij hoe de zoektocht naar Sky begon en wat hij voor hen betekent.

“Sky is onze vrolijke, stoere en soms ondeugende kleine vriend. Hij is nu ongeveer 8 maanden en we genieten elke dag enorm van hem. Vroeger had mijn vrouw ook een Maltezer thuis. Samen met haar broer en ouders beleefden zij veel leuke, grappige avonturen en heeft zij prachtige herinneringen aan hem. Het was echt een schat! Toen we in 2019 op zoek gingen naar een kleine hond was de keuze snel gemaakt. Een lieve, slimme, leergierige en gezellige hond moest het worden.

Het was een behoorlijke onderneming om Sky te vinden, want wij wilden een ‘echte’ Maltezer en eentje die afkomstig was uit een liefdevol nest. Dat is ons gelukt! Na heel wat telefoontjes en e-mailtjes hebben we Sky uiteindelijk aan de andere kant van Nederland gevonden. Het waren de vele kilometers meer dan waard. Enorm gastvrij en liefdevol werden we door de fokker ontvangen.

Toen we Sky voor het eerst zagen, waren we op slag verliefd. Bij 10 weken mochten we hem ophalen. Toen was hij al een klein en dapper mannetje van net iets meer dan 1 kilogram. Sky betekent heel veel voor ons. Hij maakt echt deel uit van ons gezin. Na een vervelende periode in ons leven tovert Sky niet alleen bij ons maar ook bij vele anderen in onze omgeving een grote glimlach op ieders gezicht.

En hoe jong hij ook is, inmiddels hebben we al een paar leuke anekdotes over Sky te vertellen. Zo vindt hij ‘t machtig om met grote honden te spelen. Hij deinst niet voor ze terug, daagt ze echt uit en rolt al stoeiend met ze over het gras. Ook sneeuw vindt hij grandioos. Tijdens de vele sneeuw in februari van dit jaar sprong Sky als een blij ei van de ene hoop sneeuw naar de volgende ‘berg’. Het springen ging hem zo goed af, dat hij best ver kwam. Zelfs met zijn kleine poten lukte dat aardig. Kortom: we zijn dolgelukkig met hem. Een leven zonder Sky kunnen wij ons niet meer voorstellen.”

Dit artikel is ook op de website van Onze Hond gepubliceerd.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *