De bekendste werkplek waar honden welkom zijn, is misschien wel het kantoor. Je leest tegenwoordig een heleboel over ‘de kantoorhond’. Waar het kantoorleven vaak bol staat van een eindeloze stroom aan e-mails, telefoontjes, vergaderingen en deadlines, en waar stress en drukte zich kunnen opstapelen, daar is de Hollandse Herder Red. Hij zorgt bijna dagelijks voor de nodige rust en enorme gezelligheid.

Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen waarom steeds meer bedrijven de trend van kantoorhonden omarmen. Deze harige collega’s bieden niet alleen schattigheid en vreugde, maar dragen ook bij aan een positieve, productieve en gezonde werkomgeving. Zo ook bij ConQuest in Strijen, waar Red een volwaardig teamlid is. Op de website wordt hij voorgesteld als de ‘trouwe viervoeter’. Corina Breevaart deelt ‘haar’ Red graag met haar collega’s. “Op kantoor kan hij namelijk onophoudelijk een aai over zijn bol, een knuffel of een stukje appel verwachten. En tussendoor wordt er met hem gespeeld. Vooral ’s zomers vindt Red het geweldig, want dan hebben de meesten een korte broek aan. Hij likt dan graag aan die crèmetjes van de benen”, vertelt Corina lachend.

“Op kantoor is Red een voorbeeldig teamlid, maar thuis is hij een doerak. Dan maken we toch zoveel mee. Van mij op een vol terras doen vallen met pizza’s in mijn handen tot achter het wild aangaan tijdens het schapenhoeden in plaats van de schapen naar de juiste plek te drijven. Of die keer dat we hem in Frankrijk – zonder internet bleek achteraf – kwijt waren, terwijl hij een gps-halsband droeg en we hem niet konden traceren”.

Nog een persoonlijke noot, omdat ConQuest geen onbekend terrein voor mij is: voordat ik het roer omgooide en de hondenwereld indook, was dit bedrijf mijn werkgever. Een geweldige tijd! In die periode dat ik daar werkte, was Red er nog niet en grappig genoeg ging mijn hond Daffy dikwijls mee naar kantoor. Inmiddels is ConQuest samengegaan met Teyler in Haarlem, waar ook kantoorhonden aanwezig zijn. Goed nieuws voor Red, want nu heeft hij ook collega’s. Samen verminderen ze stress, zorgen ze voor ontspanning, versterken ze de teamgeest, bevorderen ze beweging en brengen ze een glimlach op ieders gezicht. Volgens Corina is een kantoorhond dan ook welkome aanwinst voor elke werkplek.

Dit artikel is in het magazine Onze Hond gepubliceerd. Het tijdschrift voor de hondenliefhebbers. Editie 2024, nummer 1.